Verhalen

over je leven

 

Verhalen over je leven

 

Er liggen duizenden gedachten in een mens die hij niet kent
tot hij de pen opneemt om te gaan schrijven.

William Makepeace Thackeray


‘Ik zou het allemaal eens op moeten schrijven’

Bij veel mensen speelt deze gedachte regelmatig door het hoofd. Herinneringen aan voorbije tijden van voor internet, van voor de computer, van voor de tv zelfs. Herinneringen die bewaard moeten blijven  voor kinderen en kleinkinderen.  Anders dan het bijhouden van een dagboek, waarbij je meestal van je af schrijft, haal je in deze cursus langvergeten en soms diepverborgen verhalen weer terug naar boven.

In de cursus Verhalen over je Leven leer je herinneringen om te zetten in verhalen.  Iedere les is opgebouwd rond een bepaald thema: bijv. school, kleding, hobby’s.  Je schrijft  vanuit voorwerpen of meegebrachte foto’s. Natuurlijk wordt er ook gesproken over deze onderwerpen.

Herinneringen uit verschillende fasen van het leven worden op een creatieve manier opgeroepen. Uiteindelijk kies je altijd zelf welke herinneringen op papier komen.

Via gerichte oefeningen en opdrachten kom je stapsgewijs tot het schrijven van een tekst. Deze teksten vormen samen de hoofdstukjes van je levensverhaal. Omdat het stapsgewijs gaat, kan het nooit te moeilijk zijn. Schrijfervaring is dus niet nodig. Plezier hebben in schrijven wel.


De cursus wordt gegeven door Hanneke Stuart. Heb je belangstelling?

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten. De groep komt bijeen op dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur in de Wittenhorst in Halsteren. Data: 23/9, 7/10, 21/10, 4/11, 18/11, 2/12, 16/12 en 6/1.

Kosten:  € 80,00 voor acht bijeenkomsten.
Informatie of aanmelden: hanneke@schrijvenenschrappen.nl


Mocht je interesse hebben, maar alleen ’s avonds kunnen, laat het ons weten. We kunnen dan overwegen ook een avondcursus aan te bieden.

 

In het seizoen 2015 - 2016 bieden we deze cursus niet aan.

Je kun je wel aanmelden voor een volgende keer.