Zeg het met Woorden

 

Iedereen kan schrijven

 

Verhalen, gedichten, dagboeken, toneelteksten, versjes. In Nederland schrijven meer dan anderhalf miljoen mensen! Ze schrijven voor zichzelf, voor hun familie en vrienden, een enkeling schrijft voor 'iedereen'. Maar vrijwel allemaal schrijven ze voor hun plezier! En dat is logisch: schrijven is leuk en iedereen kan het (leren).

Jong, oud, wie wil schrijven, kan het leren. Voor iedereen die (beter) wil leren schrijven, organiseert het schrijfdocentencollectief Schrijven en Schrappen dit winterseizoen Zeg het met Woorden, een cursus Creatief Schrijven. Voor de een is het een eerste kennismaking met creatief schrijven, een ander heeft al wat meer ervaring.

Als echte schrijvers
Op zeven maandagavonden in november tot mei kom je van alles te weten over schrijven. Je leert o.a. hoe je een verhaal interessanter kunt maken voor je lezers, je maakt kennis met verschillende soorten gedichten en je schrijft zoals 'echte' schrijvers dat ook doen. Je schrijft over dingen die dichtbij zijn en die iedereen meegemaakt zou kunnen hebben. Je kijkt om je heen en je schrijft.

Een Japans gedicht schrijven? personages van vlees en bloed neerzetten? Samen bepalen we welke onderwerpen we in de cursus behandelen.

Bijeenkomsten
Je krijgt op de bijeenkomsten uitleg over wat je gaat schrijven. De docent introduceert het onderwerp en helpt je op weg. Tijdens de bijeenkomsten maak je een eerste begin met je schrijfsels. In de tijd tussen de bijeenkomsten werk je je teksten verder uit. Wat je geschreven hebt, kun je voorlezen op de volgende bijeenkomst. Samen met je medecursisten en de docent kijk je dan of je de tekst nog beter kunt maken. Natuurlijk blijf je 'baas in eigen tekst', maar het oor en oog van collega-schrijvers verrijken vaak je teksten.

Begeleiding
De bijeenkomsten worden begeleid door Peter van der Graaf. Hij wil – zoals hij dat zelf zegt – de deelnemers de verwondering gunnen over hun eigen schrijfsels: 'Heb ik dat geschreven?'

Aanmelden voor onze activiteiten of Nieuwsbrief: Aanmeldformulier

INFO

Naam

Zeg het met Woorden

Wat

Schrijfcursus gedichten en verhalen

Wie

Iedereen die van schrijven houdt

Waar

De Korenaere
Korenmarkt 7
Bergen op Zoom

Wanneer

Meestal de 2e maandagavond van de maand van oktober 2015 t/m april 2016

Tijdstip

19.30 tot 21.30 uur

Data

Vanaf oktober 2015

Data volgen


Docent

Peter van der Graaf

Aantal deelnemers

min. 8, max. 20

Nodig

Pen/potlood
Schrijfblok
Rijmwoordenboek* (*wel handig, niet verplicht)

Kosten

€ 110,- inclusief koffie/thee tijdens de bijeenkomsten en de opdrachten op papier.

Aanmelden

klik hier voor het aanmeldformulier

blijvend in prijs verlaagd